Kopiëren tussen iOS en macOS

Kopiëren tussen iOS en macOS

Wat zou het handig zijn wanneer je iets zou kunnen kopiëren tussen iOS en macOS. Nou, dat kan! Tegenwoordig hoef je niet meer iets te mailen naar je zelf, om iets makkelijk op je andere apparaat te kunnen zetten. Je hoeft dus geen omwegen meer te bewandelen. Hieronder lees je dat je niet alleen iets kunt kopiëren tussen iOS en macOS, maar dat je met “Handoff” nog veel meer kunt doen!

Kopiëren tussen apparaten

Dat Bluetooth tegenwoordig eigenlijk altijd aan staat, heeft een handig neveneffect. Je kunt nu bijvoorbeeld iets kopiëren op jouw iPad of iPhone en het plakken op de Mac en andersom. Er zijn wel 5 voorwaarden, maar dat staat meestal al goed tegenwoordig:

A   Op iOS- en macOS apparaat: zelfde iCloud-account.
B   Bluetooth moet aan staan op beide apparaten.
C   Op Mac: Instellingen > Algemeen > AirDrop en Handoff aan.
D   Op iPhone / iPad: Instellingen > Algemeen > AirPlay en Handoff aan.
E   Beide apparaten: Wifi aan.

Wanneer dat voor elkaar is, dan kan je op een van de apparaten iets kopiëren en kan je het plakken op het andere apparaat. Deze functionaliteit wordt ook wel het Universeel klembord of Handoff genoemd. Als je gekopieerd hebt, zie je als bewijs op jouw Mac links van het Dock een symbool dat je iets hebt gekopieerd op het andere apparaat en dat je het dus kunt plakken ergens op jouw Mac. Het werkt super handig!

Opmerkingen

Apparaten

Er zitten wel hardware- en softwaregrenzen aan: 
MacBook (begin 2015 of nieuwer) / MacBook Pro (2012 of nieuwer) / MacBook Air (2012 of nieuwer) / Mac mini (2012 of nieuwer) / iMac (2012 of nieuwer)
Mac Pro (eind 2013). Let op: een MacBook is geen MacBook Pro, die de meeste mensen hebben.

Niet alleen Kopiëren tussen iOS en macOS

Dit werkt niet alleen met kopiëren en plakken, maar je kunt ook het mailtje dat je aan het schrijven was op de iPad, dan afmaken op jouw Mac. Je doet dat door te klikken op het icoon helemaal linksonder in het dock. Maar je kunt nog meer: Zo kan je bijvoorbeeld op jouw iPhone een webpagina bekijken en daarmee verdergaan in Safari op jouw Mac. Je kunt Handoff met aantal Apple apps gebruiken, bijvoorbeeld met Contacten, Safari, Agenda, Pages en Safari.

Bluetooth

Heb je de nieuwste versie van iOS op jouw iPad of iPhone staan? Dan heb je vast gemerkt dat Bluetooth een beetje anders werkt. Voorheen gebruikte Bluetooth aardig wat stroom en menigeen zette het dan in iOS uit via het Bedieningspaneel. Tegenwoordig kan dat ook nog, maar dan blijft hij de komende 24 uur uit, daarna verschijnt hij weer. Bluetooth gebruikt echter tegenwoordig veel minder energie. Wil je hem echt uitzetten, dan moet je dat doen via Instellingen.


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics