Drie handige korte tips (27)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 26.
 • Niet eerst in de prullenbak, maar onmiddellijk helemaal weg
  Wanneer je iets echt van je Mac wilt verwijderen, dan lukt dat natuurlijk niet door het in de prullenmand te stoppen. Daar blijft het dan oneindig lang staan totdat jij zelf de prullenmand een keer gaat opruimen of wanneer macOS het na 30 dagen automatisch gaat verwijderen (Finder > Instellingen > tabblad Geavanceerd > Verwijder onderdelen na 30 dagen uit prullenmand). Overigens, gebruik de prullenmand echt alleen als prullenmand, dus daar zitten alleen maar onderdelen in waar geen twijfel over is, ze moeten weg. Je moet er dus geen tijdelijke opslagplek van maken.
  Hoe gooi je iets dan direct weg? Selecteer in de Finder het bestand, of de groep bestanden, of de map > Archief > Houd de Option (Alt)-toets ingedrukt en klik op Onmiddellijk verwijderen.

 • Gratis repareren, door Apple??
  Waar gewerkt wordt vallen spaanders’ is een bekend gezegde. Ook Apple maakt een enkele keer een ontwerpfout. Een bekend voorbeeld daarvan is het ‘butterfly-toetsenbord van een serie MacBoooks een paar jaar geleden. Wanneer Apple erkent dat ze een fout gemaakt hebben, dan stellen ze een ‘Service-programma’ op. Hierin staat hoe je zelf kan controleren of je in aanmerking komt voor kosteloze reparatie. Dus, als je een probleem ervaart met een Apple-apparaat, kijk hier of het er bij staat.

 • Vanuit Voorvertoning toch meteen kunnen printen
  Wanneer je Adobe Acrobat Reader niet op je Mac hebt staan (verstandig, want je hebt het niet nodig) en je dubbelklikt op een PDF-bestand dan opent automatisch Voorvertoning. Die laat je de inhoud zien van de PDF en je kunt er het een en ander aan toevoegen zoals een handtekening. Wil je het echter printen dan kan dat niet direct, want er staat geen printer-icoontje in de knoppenbalk.
  Dat kan je er bij zetten: Klik met rechts op de knoppenbalk > Sleep het printer-icoontje naar een plek naar keuze. Dat is alles! Voortaan hoef je niet eerst het Archief-menu te openen en dan te zoeken naar Druk af.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics