Foto’s delen met een Apple-gebruiker

Foto's delen met een Apple-gebruiker

Je kent het vast wel, je hebt ergens foto’s gemaakt en iemand vraagt: “Kan jij die foto’s delen die je toen gemaakt hebt? Als het om een paar foto’s gaat, dan kan je dat makkelijk op allerlei manieren doen, maar wil je veel foto’s delen en ook nog video’s, dan wordt het lastiger. Je kunt dan wel uitwijken naar diensten als WeTransfer, maar dan moet je eerst foto’s gaan exporteren uit de bibliotheek, allemaal gedoe en een ander nadeel is: het is gratis…
Ik zoek altijd eerst of Apple zelf al iets heeft bedacht. En dat is zo, ontdek hier de WeTransfer van Apple!

Foto’s delen met een Apple-gebruiker:

  1. Open de Foto’s app en controleer eenmalig: Voorkeuren > Tabblad iCloud > Zet een vink bij Gedeelde albums.

  2. Selecteer alle te delen foto’s > Klik rechtsboven in het scherm op het Deel-icoon .

  3. Selecteer Gedeelde albums > Klik op Nieuw gedeeld album > Geef het te delen album een naam, bijvoorbeeld ‘2021 – Iris en Roman’. Voeg met het plus-icoon de genodigden toe en klik tenslotte op Maak aan.

  4. De personen die uitgenodigd zijn, krijgen bericht dat er foto’s gedeeld worden. Zij kunnen dat accepteren of weigeren, Apple noemt dat: “Lid worden van een gedeeld album”. Als zij accepteren, dan vinden zij het gedeelde album automatisch in de Foto’s-app in de afdeling Gedeelde albums.

Opmerkingen

  • De ontvanger die geaccepteerd heeft, ziet de foto’s van bijvoorbeeld het album ‘2021 – Iris en Roman’ onder Gedeelde albums. De ontvanger kijkt dan in feite in een stukje van de iCloud-foto bibliotheek van de deler. Ze staan dus (nog) niet echt fysiek op de computer van de ontvanger, de ontvanger vindt ze dus ook niet in de Foto’s-bibliotheek die boven in de navigatiekolom staat onder Foto’s.
  • Wil de ontvanger foto’s in haar/zijn eigen bibliotheek hebben, dan selecteert zij/hij de te importeren foto’s, klikt met rechts op die selectie en kiest dan Importeer. Daarna staan de foto’s fysiek op de Mac van de ontvanger in de bibliotheek.
  • Wil je weten hoe je foto’s deelt met niet-Apple gebruikers, kijk dan hier.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics