IBM switcht ook van Microsoft naar Apple


IBM: switch van Microsoft naar Apple


Onderzoekers van IBM, de grote zakelijke software-reus, hebben uitgezocht of het mogelijk is om van Microsoft Windows laptops (Lenovo) over te stappen naar Apple computers. Op het eerste gezicht merkwaardig, want een MacBook is veel duurder dan een Lenovo-laptop met Windows er op. Maar voor IBM is de TCO (total cost of ownership) van een MacBook $273 tot $543 per Mac per vier jaar goedkoper dan een Windows-pc. Om die reden levert Apple 1.900 MacBooks per week aan IBM, totdat ze er 100.000 hebben. Waarom deze switch?

Een Windows-pc moet per jaar 10 keer vaker worden geüpdatet.
Toen IBM in 2015 hun medewerkers de keuze liet om te kiezen tussen Windows en een Mac, wilde 73% van de oude vertrouwde Microsoft-computer af.
De 100.000 Macs managen kost een fractie van een even groot aantal Windows-pc’s managen. Met slechts 24 mensen bedient de servicedesk 130.000 Apple-devices! Er is nog maar 1 support-medewerker nodig voor 5.375 medewerkers.
Het gebruiksgemak stijgt fors en het aantal service-calls vermindert sterk door de switch. De Windows laptops hadden 8 x zoveel problemen in vergelijking tot de Macs.
Een Mac is completer, heeft minder programma’s van derden nodig, is veiliger, enz.

De voordelen die grote bedrijven toen al zagen, gelden voor het overgrote deel ook voor ons consumenten. Denk je er aan om zelf over te stappen? Wil je advies? Wil je installatiehulp?


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics